[mythtv] hung machine must reboot

David Madsen mythtv-dev@snowman.net
Sun, 8 Dec 2002 02:26:18 -0700


The problem is in the ALSA drivers.. rc5 has a bug when using full duplex.
Read the archives for the mailing list and you'll find a patch that fixes
the problem. in the Nov or Dec 2002 archives..

David Madsen
----- Original Message -----
From: <mark@zzo.com>
To: <mythtv-dev@snowman.net>
Sent: Saturday, December 07, 2002 6:59 PM
Subject: [mythtv] hung machine must reboot


> So on this line my machine totally freezes up & I gotta
> reboot in tv.cpp:
>
> while (!activenvp->ResetYet())
>     usleep(5);
>
> Happens whenever I try to change the channel.
> So it seems the problem lie in NuppelVideoPlayer::StartPlaying
> - it gets stuck infinitely paused - why that causes my entire machine
> to lockup is unclear...
> Now it has working once or twice before but always by the second channel
> change or so it locks  up.  Sounds like a thread timing problem...
> that 'paused' variable in NuppelVideo just stays true...
>
> somewheres - it's a stock 2.4.20 kernel w/a bttv card (.7.100)
> that works dandy w/xawtv.  Video card is an AIW radeon 7500 - I'm
> _not_ using its tuner - using my ATI Wonder VE's tuner (hence bttv)
> & I'm NOT using the GATOS drivers.
>
> Using stock Xfree86 4.2.1 - alsa sound seems to be working fine -
> it's a CMI8738 PCI card (have also used the sound built into my mobo
> w/success - it's a via82xx chipset) - ALSA drivers version .9.0rc5.
>
> thanks!
>     Mark
>
>
> --
> ------------------------------------------
> Mark Ethan Trostler mark@zzo.com
> Computing Solutions http://www.zzo.com
> ------------------------------------------
> _______________________________________________
> mythtv-dev mailing list
> mythtv-dev@snowman.net
> http://www.snowman.net/mailman/listinfo/mythtv-dev
>