[mythtv-commits] Ticket #9257: Audio Upmixing Does Not Appear to be Working

MythTV mythtv at cvs.mythtv.org
Sat Nov 20 21:05:44 UTC 2010

#9257: Audio Upmixing Does Not Appear to be Working
 Reporter:  Scott Harris <snharris99@…>         |           Owner:  jyavenard 
     Type:  Bug Report                          |          Status:  closed    
 Priority:  minor                               |       Milestone:  unknown   
Component:  MythTV - Audio Output               |         Version:  0.24-fixes
 Severity:  medium                              |      Resolution:  Fixed     
 Keywords:                                      |   Ticket locked:  0         

Comment (by Scott Harris <snharris99@…>):

 I now have my settings as follows
 Audio output device: ALSA:iec958:CARD=MCI8738,DEV=0[[BR]]
 Doly Digital: Enabled[[BR]]
 DTS: enabled[[BR]]
 Speaker configuration: 5.1[[BR]]
 Upconvert stero to 5.1 surround: enabled[[BR]]
 Upmix Quality: Best[[BR]]
 Nothing enabled in Advanced audio configuration

 I solved the MythMusic "garbled" issue by setting the Audio device in
 Music Settings>General to "ALSA:default".  I did not know that setting was
 there, so it was set to use the default device from the general settings.

 I have full surround surround on TV (if it's a surround feed), without
 using a separate digital output device.  However, stereo TV feeds are
 still coming through as 2 channel only, with no upmixing.

Ticket URL: <http://svn.mythtv.org/trac/ticket/9257#comment:7>
MythTV <http://www.mythtv.org/>
MythTV Media Center

More information about the mythtv-commits mailing list