[mythtv-commits] Ticket #5384: AC3 passthrough does not function when Max Audio Channels set to '5.1', only when set to 'Stereo'

MythTV mythtv at cvs.mythtv.org
Sun Jun 8 19:34:12 UTC 2008

#5384: AC3 passthrough does not function when Max Audio Channels set to '5.1',
only when set to 'Stereo'
 Reporter:  kidcharlemagne87 at yahoo.com  |        Owner:  ijr    
     Type:  defect                      |       Status:  new    
 Priority:  minor                       |    Milestone:  unknown
Component:  mythtv                      |      Version:  0.21   
 Severity:  medium                      |   Resolution:         
  Mlocked:  0                           |  

Comment(by anonymous):

 This happens to me too. Here is what I see from a log on the frontend.

 2008-06-08 14:27:00.714 AFD: Opened codec 0x867c930, id(MPEG2VIDEO)
 2008-06-08 14:27:00.714 AFD: codec AC3 has 6 channels
 2008-06-08 14:27:00.715 AFD: Opened codec 0x964cb40, id(AC3) type(Audio)
 2008-06-08 14:27:01.246 AFD: Opened codec 0x964cb40, id(MPEG2VIDEO)
 2008-06-08 14:27:01.246 AFD: codec AC3 has 6 channels

 I think this is the relevant part. I see no errors anywhere.

 aplay -L
     NVidia CK804, NVidia CK804
     Default Audio Device
     NVidia CK804, NVidia CK804
     Front speakers
     NVidia CK804, NVidia CK804
     4.0 Surround output to Front and Rear speakers
     NVidia CK804, NVidia CK804
     4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
     NVidia CK804, NVidia CK804
     5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
     NVidia CK804, NVidia CK804
     5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
     Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)

Ticket URL: <http://svn.mythtv.org/trac/ticket/5384#comment:2>
MythTV <http://www.mythtv.org/>

More information about the mythtv-commits mailing list