[mythtv-commits] Ticket #3690: Prebuffering pauses with ivtv since ffmpeg resync

MythTV mythtv at cvs.mythtv.org
Sat Jul 21 01:57:21 UTC 2007

#3690: Prebuffering pauses with ivtv since ffmpeg resync
 Reporter:  Hadley Rich <hads at nice.net.nz>  |        Owner:  ijr    
     Type:  defect                          |       Status:  new    
 Priority:  minor                           |    Milestone:  unknown
Component:  mythtv                          |      Version:  head   
 Severity:  medium                          |   Resolution:         
  Mlocked:  0                               |  

Comment(by skd5aner at gmail.com):

 I have just put the "noapic" in my kernel boot command line and it made no
 difference.  I still have just as many prebuffer pauses as before.  I am
 running SVN 14021.  I'm going to have to roll back (again).

 Until this is fixed, I'm stuck at the pre-ffmpeg sync version.  It seems
 many people are experiencing this issue, so maybe the priority/severity
 should be increased.   I'm not sure why adding "noapic" worked for some
 people, but logically that shouldn't really make any difference anyway.

 Seems to happen with all of my SD recordings, especially when using any
 form of time stretch (but also at 1.0x).  However, interesting enough, I
 haven't noticed it with HD.  After 5 mins of HD, there were no
 (noticeable) prebuffer pauses.  However, after 5 minutes of SD, there are
 a ton of pre-buffer pauses.

Ticket URL: <http://svn.mythtv.org/trac/ticket/3690#comment:6>
MythTV <http://svn.mythtv.org/trac>

More information about the mythtv-commits mailing list